Hollanda’da siyasi parti başkanına cam şişeyle saldırı

BASRİ DOĞAN | AMSTERDAM, TR724

Hollanda’da aşırı sağın yeni ve genç temsilci olan Demokrasi İçin Forum Partisi (FvD) lideri Thierry Baudet son bir ayda ikinci kez saldırıya uğradı. Geçtiğimiz ay Brüksel’de başına şemsiye ile vurulan Baudet, bu kez Groningen’deki bir kafede başına iki darbe aldı. Polis, olayla ilgili şüpheli bir kişinin tutuklandığını ve soruşturmanın devam ettiğini beldirdi.

Edinilen bilgilere göre olay, Groningen’deki Gedempte Zuiderdiep’teki The Cabin adlı bir kafede meydana geldi. Saldırganın, Baudet’in kafasına bir cam şişe ile vurduğu görülüyor. Demokrasi İçin Forum Partisi sözcüsü, Baudet’in Groningen’deki bir hastaneye götürüldüğünü açıkladı. Herşeyin kontrol altında olduğunu söyledi.

Baudet’in gözünün hemen yanında, şakak kısmına çok yakın kısmının darbe aldığı açıklandı. Bira şişeseyle yapılan saldırıda bir güvenlik görevlisinin de yüzünden yaralandığı belirtildi. Baudet’in sonraki etkinlikleri iptal edildi.

 

MARK RUTTE: SİYASETÇİLERE DOKUNULMAZ

Başbakan Mark Rutte, saldırıya tepki gösterdi. Rutte, “Thierry Baudet’in yeniden saldırıya uğraması kabul edilemez. Daha önce de söyledim ve şimdi net bir şekilde tekrarlıyorum; siyasetçilere dokunulmaz. Baudet’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

 

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin