HDP’li Sancar’dan ‘görüşme’ açıklaması: AKP önce bir karar versin!

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, AKP heyetiyle Meclis’te yaptıkları görüşme üzerine yapılan tartışmalara partisinin grup toplantısında cevap verdi. “İlk sözüm AKP’ye; önce bir karar versin AKP. Yürütmeyi veya kabineyi kim temsil ediyor? Adalet Bakanı mı, İçişleri Bakanı mı? Karar verin.” ifadelerini kullanan Sancar, ‘muhalif’ kanadın eleştirilerine de tepki gösterdi: “AKP’yi eleştirir görünürken, güya bizi kriminalize ediyorlar. ‘Nasıl olur da terörist dediğin bir parti ile görüşüyorsun!’ diyorlar. İktidara böyle yapıyorsanız sizin iktidardan farkınız ne?”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

  • Adalet Bakanlığının başkanlığında AKP heyeti grubumuzu ziyaret etti kıyamet koptu. Bakalım bu kıyamette neler var? Neden bu kadar fırtına koparılıyor? Evet Adalet Bakanının başkanlığında AKP heyeti grubumuzu ziyaret ediyor. Ardından spekülasyonlar ve senaryolar üretme yarışı başlıyor. Görüşmenin sebebi ve konusu belli.
  • AKP heyeti ‘Başörtüsü düzenlemesine’ ilişkin Anayasa değişikliği teklifini anlatmak ve destek istemek için diğer partiler gibi bizim partimizi de ziyaret etti. Arkadaşlarımız da görüşmeyi yürüten Grup Başkanvekillerimiz ve Parti Sözcümüz de kendilerine temel ilkelerimizi hatırlattı ve bu teklifi eşbaşkanlar aracılığıyla kurumlarımıza taşıyacağımızı belirtti. Buraya kadar sorun var mı?
  • ‘Sorun var’ diyor bazıları. Bizim ilkelerimiz, stratejilerimiz belli. Daha önce yaptığımız açıklarımız da ortada, biraz önce ayların konuşmalarının özetini yaptım aslında. Yarınki MYK toplantımızdan sonra somut cevaplarımızı kamuoyuyla paylaşacağız. Bizler için bir karmaşa yok, asıl karmaşa başkalarının kafalarında. Ve zihniyetlerinde. Her yerden tutarsızlık ve samimiyetsizlik akıyor.
  • İlk sözüm AKP’ye. AKP önce bir karar versin. Yürütmeyi veya kabineyi kim temsil ediyor? Adalet Bakanı mı, İçişleri Bakanı mı? Heyetimizle görüşme talebinde bulunan AKP, Adalet Bakanı başkanlığında bir heyet gönderiyor, ertesi gün İçişleri Bakanı hakaretlerine, tehditlerine devam ediyor. Bize saldırılarını daha da yükseltiyor. Karar verin. Bu hükümetin başı veya kalbi Soylu mu ya da siz misiniz? Eğer İçişleri Bakanı ise bu politikaların mimarı ve sahibi o zaman neden heyet gönderiyorsunuz? Neden uzlaşma için partileri geziyorsunuz bize geliyorsunuz.
  • Sürekli nefret düşmanlaştırma iftira hakaret konuşmaları yapan her türlü kumpasın arasından çıkan, kirli işlerin içinde olduğuna dair sayısız büyük albümlere sahip bir kişi İçişleri Bakanı sizi temsil ediyorsa bize gelen heyet kimi temsil ediyor. Buna karar verin.
  • Gelelim, AKP heyeti ziyaretinden, bizim AKP ile iş birliğine hazır olduğumuz yorumunu yapanlara… Bu iktidara; kurduğu ve yerleştirmeye çalıştığı rejime karşı en etkili muhalefeti biz yürütmüyor muyuz? AKP’yi eleştirir görünürken, güya bizi kriminalize ediyorlar. ‘Nasıl olur da terörist dediğin bir parti ile görüşüyorsun!’ diyor… ‘Görüşme, daha fazla üstüne git’ demek istiyorlar. İktidara böyle yapıyorsanız sizin iktidardan farkınız ne? Muhalefete ve toplumsal kesimlere diyalog ve müzakere çağrıları yapıyoruz.

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin