Erdoğan açıkladı; 2024 yılı kredi ve burs rakamları belli oldu

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı kredi ve burs rakamlarını lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans için 4 bin, doktora öğrencileri için ise 6 bin liraya çıkardıklarını duyurdu. Erdoğan ayrıca emekliler için verilecek promosyon ödemesinin önümüzdeki haftalarda yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı kabinesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray’da toplandı. Gündeminde İsrail-Filistin hattındaki çatışmalar, ekonomideki gelişmelerle birlikte emekliler için verilen promosyon ödeme tarihi ve KYK burs miktarlarının gündemde olduğu kabine toplantısı yaklaşık 2,5 saat sürdü. Erdoğan kabine toplantısı sonrası kameraların karşısına geçti.

Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlere cep telefonu ve bilgisayar desteği ile ücretsiz ’10 GB’lık internet verildiğini de hatırlatan Erdoğan, “2024 yılı kredi-burs rakamını; Lisans öğrencileri için 1250 liradan 2 bin liraya… Yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liradan 6 bin liraya çıkartıyoruz.” diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim kutlamalarında İstanbul Boğazı’nda yapılan geçit töreninin ‘stratejik önemde mesajlar’ içerdiğini anlattı. Erdoğan, “İstanbul Boğazı’ndaki geçit törenimiz, donanmamızın gücünü göstermesinin yanında stratejik önemli mesajlar da içeriyordu. Cumhuriyeti salonlara hapsedenlere Cumhuriyet adına ülkede yıllarca cumhur karşıtlığı yapanlara tarihi yıldönümün nasıl idrak edilmesi gerektiğini gösterdik. Gazi’nin mirasını yaşatan millete hizmet edenlerdir. Yalan bilgiler yayanlara en güzel cevabı bu kutlamalarla verdik. Cumhuriyeti tapulu mülkü gibi görenlere, bu tarihi yıl dönümünün nasıl idrak edilmesi gerektiğini gösterdik. Milleti dışlayan, milletin olmadığı soğuk törenler yerine Cumhuriyetimizi ruhuna uygun şekilde, halkımızla omuz omuza kutladık.” dedi.

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla Milli Savunma Bakanlığı İstanbul Boğazı’nda 100 gemi ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında geçit töreni düzenlenmişti. Erdoğan, Solo Türk ve Türk Yıldızları’na ait 20 savaş uçağının Boğaz üzerinde uçtuğu ve TCG Anadolu ile birlikte 100 savaş gemisinin İstanbul Boğazı’ndan geçtiği töreni Vahdettin Köşkü’nden izlemişti.

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin