Aydın Engin: Hayatımda bu kadar ahlaksız bir dosya görmedim

Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişiden aralarında Yayın Yönetmeni Murat Sabunucu ve yazar Kadri Gürsel’in de bulunduğu 9 kişi tutuklandı.

Gazetenin muhabese müdürü Günseli Özaltay ile eski muhasebe müdürü Bülent Yener serbest kalırken, yazarlar Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya hakkında yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartı ile bırakıldı. Engin ve Çetinkaya, 5 günlük gözaltının ardından serbest kalınca gazete binasına gitti.

Aydın Engin, burada şöyle konuştu: “Ben kıdemli bir basın sanığıyım. Hayatımda bu kadar ahlaksız bir dosya görmedim. Saçma demiyorum, ahlaksız diyorum.”

Murat Sabuncu: Kimsenin önünde eğilmeyiz

Aydın Engin, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun mesajını da iletti: “Halkımızın ve okurlarımızın önünde saygıyla eğiliriz. Başka da kimsenin önünde eğilmeyiz.”

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin