AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’na dahil olmadığını söyledi. Turan, “HÜDA PAR, Erdoğan’ı destekleme kararı aldı.” dedi. Dün de AKP’li Milletvekili Tuğrul Türkeş, HÜDA PAR’dan rahatsızlık duyduğunu söylemişti.
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, HÜDA PAR’la ilgili soruya cevap verdi. NTV’de konuşan Turan, “HÜDA PAR ayrı bir parti. Biz bir ittifak yaptık, Cumhur İttifakı. İttifakı biz Sayın Erdoğan, Bahçeli, Destici ve Erbakan ile yaptık. Bizim HÜDA PAR ile ittifakımız yok. HÜDA PAR, Erdoğan’ı destekleme kararı aldı.” dedi.
HÜDA PAR’LILAR AKP LİSTELERİNDEN SEÇİME GİRİYOR
Hizbullah’la organik bağı olduğu iddiasıyla eleştirilen HÜDA PAR’lı isimler, seçime AK Partili listelerinden girecek. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, AK Parti listelerinde İstanbul 3. Bölge 4. Sırada yer aldı. HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, AK Parti listelerinde Antep 6. sırada yer aldı. HÜDA PAR Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, AK Parti listelerinde Batman 2. Sırada yer aldı. HÜDA PAR GİK Üyesi Faruk Dinç, AK Parti Mersin 4. sıra milletvekili adayı olarak gösterildi.
TUĞRUL TÜRKEŞ DE RAHATSIZ OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ
AKP milletvekili Tuğrul Türkeş de, seçimlere partisinin listelerinden girecek olan HÜDAPAR’ı eleştirmişti. HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Türk bayrağına ilişkin sözlerini değerlendiren Türkeş, dün medyada yer alan açıklamasında, “Onun o bayraktan rahatsız olma hakkı varsa benim de HÜDAPAR’dan ve onun genel başkanından rahatsız olma hakkım demokratik bir hak.” demişti.
