Asker ve polislere nefret operasyonu: 197 gözaltı

İstanbul ve İzmir’de düzenlenen hukuksuz operasyonlarda cemaatle irtibatlı oldukları iddiasıyla 174’ü muvazzaf asker ile 13’ü aktif emniyet personeli 21 kişi gözaltın alındı.

Hukuksuz operasyonlarıyla bilinen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İstanbul, Ankara, Aydın, Antalya, Balıkesir, Batman, Erzincan, Gaziantep, İzmir, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Samsun ve Sivas’ta çok sayıda eve eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Operasyonda 6’sı ihraç edilmiş, 13’ü aktif emniyet personeli 21 kişi gözaltına alındı.

TSK’DE CEMAAT OPERASYONU

Diğer yandan periyodik nefret operasyonlarıyla bilinen İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ankesör ve büfe gibi sabit hatlardan arama yaptıkları gerekçesiyle, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) görevli çok sayıda askere operasyon düzenlendi.

Operasyonda rütbeleri albay, yarbay, binbaşı, yüzbaşı, teğmen ve astsubay/uzman çavuş olmak üzere tamamı 174’ü muvazzaf askeri personel ile kapatılan askeri okul öğrencisi 2 kişi olmak toplam 176 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin