Lenfoma şüphesiyle ameliyat edilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın, tekrar cezaevine sevk edileceği öğrenildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında 23 Mart’ta tutuklanan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın tutukluluğu sağlık sorunlarına rağmen devam ediyor.
4 Haziran’da Silivri Cezaevi’nden İzmir’deki Buca Kırıklar Cezaevi’ne nakledilen Çalık, daha önce iki kez kanser tedavisi gördüğü için tahliye talebinde bulunmuştu.
Bu başvurunun ardından İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çeşitli testlerden geçirilen Çalık, cezaevine geri gönderilmişti. Ancak kronikleşen ağrıları nedeniyle 23 Haziran Pazartesi günü tekrar hastaneye sevk edildi. Yapılan kemik iliği biyopsisinin patoloji raporunda “lenfoma” ile ilgili ciddi bulgular tespit edilmesi üzerine ameliyat edildi.
ÇALIK’IN AVUKATI: ”MAALESEF CEZAEVİNE SEVK EDECEKLER”
Cumhuriyet’in haberine göre, Çalık’ın avukatı Melih Koçhan, operasyonun ardından çıkan raporun henüz kendilerine ulaşmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Rapor çıktı ama biz daha ulaşamadık. Maalesef cezaevine sevk edecekler. Tahliye talebimizle ilgili bir karar yok. Dün rapor çıktı göremedik. Dün 16.30 gibi mesai bitimine yakın çıktı rapor. Rapora ulaşmaya çalışıyoruz. Ondan sonra tahliye talebimiz değerlendirilecek.”
Çalık’ın yeniden cezaevine gönderileceğinin öğrenilmesinin ardından CHP’den tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, lenfoma şüphesiyle ameliyat edilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın, tekrar cezaevine sevk edilecek olmasına tepki göstererek, “Murat Başkan’a bir şey olursa, sorumluluğu o karara imza atan herkesin yakasında olacak. Mehmet Murat Çalık derhal tahliye edilmelidir” dedi.
“MURAT BAŞKAN’A BİR ŞEY OLURSA…”
Suat Özçağdaş, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
“İki kez kanser atlatmış, tekrar etme riski taşıyan; boynundaki kitle nedeniyle ameliyat edilmiş Beylikdüzü Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık, tedavisi devam ederken yeniden cezaevine gönderiliyor. Hakkında hiçbir somut delil yok. Bu süreç, yalnızca siyasi hesaplarla yürütülüyor. Ne hukuka ne de vicdana sığıyor. Murat Başkan’a bir şey olursa, sorumluluğu o karara imza atan herkesin yakasında olacak. Mehmet Murat Çalık derhal tahliye edilmelidir!”
“VİCDANSIZLIKTIR, HUKUK ÖNÜNDE TEK TEK HESAP SORACAĞIZ”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Beylikdüzü Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık’ın sağlık durumu cezaevi koşullarına uygun değilken, tedavisi tamamlanmadan hastaneden apar topar taburcu edilip yeniden cezaevine gönderilmesi tam anlamıyla vicdansızlıktır. İktidar, ‘yargıyı siyasetin sopası haline getirdi’ derken tam da bu hukuksuz durumdan bahsediyoruz. Suç uydurarak tutsak ettiğiniz Belediye Başkanlarımıza, yol arkadaşlarımıza karşı yürüttüğünüz bu intikam siyaseti, ne hukukla ne insanlıkla bağdaşır. Hukuk devletinde adalet, siyasi hesapların, kişisel hesaplaşmaların aracı yapılamaz! Bu zulmü not ediyoruz. Bu hukuksuz düzenin tüm sorumlularından, günü geldiğinde hukuk önünde tek tek hesap soracağız!”