Anahtar Parti (A Parti) Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Meclis’te Abdullah Öcalan için atılan ‘Biji serok Apo (Yaşasın Başkan Apo)’ sloganlarına ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.
Sözcü TV’de Haber Saati programının canlı yayın konuğu olan Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı’nda terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan lehine slogan atılmasıyla ilgili harekete geçeceklerini belirten Ağıralioğlu şöyle konuştu:
“Suç duyurusunda bulunacağız. Meclis Başkanlığı, Meclis’in hükmü şahsiyetini koruyacak. Terörü övmek, teröristi övmek, teröristliğine slogan atmak şu anda suçtur. Bu hükümet, Meclis’inde evlatlarının katiline slogan attıran, evlatlarının katilinin posterlerini astıran, evlatlarının katili olan bu terör örgütüne efendim dil pazarlığı yaptıran, anayasasını konuşturan, kimliğini konuşturan bir koalisyon olarak tarihe geçmiştir. Bu utanç bunlara yeter.
”YAPILAN KANUNEN SUÇTUR”
Hükümeti kınamıyoruz. Kendilerine yakıştırdıkları işi yapıyorlar. Müttefik olduklarıyla beraber kendi gruplarında da slogan attırsınlar. Bu arkadaşlara ricam şudur. Eğer rahatsız olmuyorsanız kendi gruplarınıza da çağırın, slogan attırın. Biz; sizi milletimizle beraber, milletimizle beraber sandıklarda bekleyeceğiz, görüşeceğiz. Ondan sonra da teveccüh görürsek, Meclis nasıl idare edilirmiş göreceğiz. Şu anda kanunen suçtur yapılan. Suç duyurusunda bulunacağız. Meclis Başkanlığı Meclis’in hükmü şahsiyetini koruyacak.
Terörü övmek, teröristi övmek, teröristliğine slogan atmak şu anda suçtur. Uygularlar uygulamazlar. Tarihe not olarak getireceğiz. Bu hükümet, Meclis’inde evlatlarının katiline slogan attıran, evlatlarının katilinin posterlerini astıran, evlatlarının katili olan bu terör örgütüne efendim dil pazarlığı yaptıran, anayasasını konuşturan, kimliğini konuşturan bir koalisyon olarak tarihe geçmiştir. Bu utanç bunlara yeter.”

Ben DEM Parti semparizanıyım.Ama Mecliste slogan atılmasını ben de onaylamıyorum.