Görevden uzaklaştırılan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin ev hapsi kaldırıldı, yurt dışı yasağı ise sürecek. Tutdere için “Konutu terk etmeme” şeklinde adli kontrol kararı verilmişti. Tutdere, 8 Temmuz’dan bu yana ev hapsinde bulunuyordu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere’nin ev hapsi kararı kaldırıldı. Bu karar, adaletin yerini bulması değil; en başından bu yana hukuksuz olan bir sürecin geç de olsa düzeltilmesidir. Şimdi bir hukuksuzluk daha düzeltilmeli Adıyamanlı’nın helal oylarıyla seçilen Abdurrahman Tutdere, görevine yeniden dönmelidir.” çağrısını yaptı.
Abdurrahman Tutdere, Aziz İhsan Aktaş suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında 5 Temmuz’da gözaltına alınmıştı. Tutdere, hakkındaki konutu terk etmeme adli kontrol kararı nedeniyle geçici tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmıştı.