Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci İsmail Arı hakkında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Arı’yı “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” ve “gizliliğin ihlali” suçlamalarıyla yargılamak istiyor. İddianamede toplam 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Dosyada YouTube programındaki açıklamalar ile sosyal medya paylaşımları suçlama konusu yapıldı.
52 gündür Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci İsmail Arı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kabul edildi. Dosya, Ankara 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından işleme alındı. İddianamede İsmail Arı’ya Türk Ceza Kanunu’nun 217/A maddesi kapsamında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma”, 285. maddesi kapsamında ise “gizliliğin ihlali” suçlamaları yöneltildi. Savcılık, her iki suçlama için ayrı ayrı 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep etti. Böylece Arı hakkında istenen toplam ceza 2 yıldan 6 yıla kadar çıktı.
Savcılık, suçlamalara gerekçe olarak Arı’nın YouTube programındaki açıklamaları ile sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımları gösterdi. İddianamede, Arı’nın BirGün TV’de katıldığı programda Erdoğan ailesinin 20 vakfın yönetiminde bulunmasına ve bu vakıflara aktarılan kamu kaynaklarına ilişkin sözlerinin “yanıltıcı bilgi” niteliğinde olduğu ileri sürüldü.
Dosyada Arı’nın sosyal medya hesabından yaptığı üç ayrı paylaşım da yer aldı. Bunlar arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mezun olduğu imam hatip lisesi arazisindeki tarihi yapılarla ilgili paylaşım, hakim ve savcı atamalarına ilişkin ifadeler ve Yunus Emre Vakfı’nda yaşandığı iddia edilen yolsuzluk dosyasına ilişkin paylaşım bulunuyor.
Mahkemenin iddianameyi kabul etmesinin ardından tensip zaptının önümüzdeki günlerde açıklanması ve duruşma tarihinin belirlenmesi bekleniyor.
