Gaziantep’te kar yağışı yolları kapattı, binlerce kişi mahsur kaldı

Gaziantep’de kar ve tipi nedeniyle TAG Otoyolu’nda ulaşım durdu. Yolda kalanlar sosyal medyadan yardım çağrısında bulunurken Gaziantep Valisi Davut Gül, yollarda mahsur kalan 2 bin kişinin kurtarıldığını söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ise dün geceden beri binlerce kişinin araçlarında mahsur kaldığını kurtarılmayı beklediklerini belirtti.

Kar yağışı nedeniyle Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu trafiğe kapandı. Gaziantep kent merkezi ve Nurdağı ilçesinde ulaşım dururken binlerce kişi araçlarında mahsur kaldı. Gaziantep Valisi Davut Gül, otoyolda kar kalınlığının 50 santimetreyi bulduğunu söyledi. “TAG otoyolunda ulaşım sağlanamıyor” diyen Gül, 2 bin kişinin kurtarıldığı bilgisini verdi.

İL DIŞINA ARAÇ ÇIKIŞI DURDURULDU

Don ve buzlanma olabileceğine dikkat çeken Gül, “Lütfen mecbur kalmadıkça özel araçlarınızla trafiğe çıkmayın. Trafiğe çıkan araçların da mutlaka kar lastiği gibi ekipmanlarının olmasına dikkat edelim. Gaziantep 112 kriz merkezinde süreci takip ediyoruz. Kamyon gibi araçların kayması sonucu yollarımız kapalı. Karayolları kayan araçları kaldırmak için çalışma yapıyor. Şehir dışına araçların gidişi durduruldu. Konaklamak isteyenleri anlaşmalı otellerimizde misafir ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖZTUNÇ: ”DÜN GECEDEN BİNLERCE KİŞİ MAHSUR VAZİYETTE”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Gaziantep-Adana karayolunun halen trafiğe açılmadığını belirtti.

Öztunç Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ‘‘Adana – Antep otoyolu hala açılamadı. Dün geceden beri binlerce insan mahsur vaziyette. Çok sayıda Kahramanmaraşlı hemşehrim aç susuz araç içerisinde bekliyor. Her afette olduğu gibi bu yoğun kar yağışında da AKP sınıfta kaldı. Sarayda keyf yaşayanlar devleti yönetemiyorlar.’’ İfadelerini kullandı.

FATMA ŞAHİN GÜNDEM OLDU

Bu arada birçok sosyal medya kullanıcısı AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne sitem etti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, kar küreme çalışmaları sırasında bir işçiye “Sıkıntı ne?” sorusunu yöneltti. Şahin’in ‘sıkıntı ne?’ sorusu sosyal medyada gündem oldu.

VATANDAŞLAR SOSYAL MEDYA YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

TAG Otoyolu’nda ulaşımın durması nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar 14 saattir kurtarılmayı beklediklerini belirterek yardım çağrısında bulundu.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin