Suriye, bir Kürt gücünün bir silah deposunu hedef almasının ardından 7 askerin hayatını kaybettiğini duyurdu. Şam güçleri ile Kürtler arasında dün akşam saat 20.00’de 4 günlük ateşkes için anlaşmaya varılmıştı.
Suriye Savunma Bakanlığı, Kürtlerin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG), bir gün önce ilan edilen yeni ateşkese rağmen, ülkenin kuzeydoğusunda bir silah deposunu hedef alması sonucu Çarşamba günü yedi askerin öldüğünü açıkladı.
Bakanlık, Irak sınırı yakınlarında, Haseke vilayetinde “patlayıcı düzenekler ve İHA mühimmatı üreten bir fabrika” bulunduğunu bildirdi. Açıklamada, hükümet güçlerinin bölgeyi güvence altına almaya başlaması sırasında SDG’nin “intihar dronu ile burayı hedef aldığı, bunun da bir patlamaya yol açarak yedi askerin ölümüne ve 20 askerin yaralanmasına neden olduğu” belirtildi.
