İBB soruşturması kapsamında 6 gazeteci için gözaltı kararı; iki ayrı suçlama var

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; gazeteciler Soner Yalçın, Şaban Sevinç, Aslı Aydıntaşbaş, Ruşen Çakır, Yavuz Oğhan ve Batuhan Çolak’ın ifadelerinin alınması talimatını verdi. Gazeteciler; “yalan bilgiyi alenen yayma” ve “suç örgütüne yardım” suçlamalarıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verecek. Gazeteciler hakkında gözaltı kararı değil, ifadeye çağırma talimatı olduğu açıklandı, ancak polis ekiplerinin sabah evlerine gitmesi “fiili gözaltı” olarak yorumlandı. 6 isim, ‘yalan bilgiyi alenen yayma ve suç örgütüne yardım etmekle’ suçlanıyor. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB’ye yönelik “yolsuzluk” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gazeteciler Soner Yalçın, Şaban Sevinç, Aslı Aydıntaşbaş, Ruşen Çakır, Yavuz Oğhan ve Batuhan Çolak’ın ifadelerinin alınması talimatını verdi. Gazeteciler; “yalan bilgiyi alenen yayma” ve “suç örgütüne yardım” suçlamalarıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verecek. Aslı Aydıntaşbaş’ın ABD’de yaşadığı belirtildi.

Yavuz Oğhan’ın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Ruşen Çakır’ın ise, Sakarya’daki evinden alındığı ve ifade için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

Bu operasyon, Mart ayında başlatılan ve Ekrem İmamoğlu ile onlarca İBB yetkilisinin yolsuzluk iddialarıyla tutuklandığı soruşturmanın devamı niteliğinde. İmamoğlu, 23 Mart’tan bu yana cezaevinde bulunuyor.

İKİ SUÇLAMA VAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada ise, şunlar kaydedildi: “Cumhuriyet Başsavcılığımızca İmamoğlu Çıkar Amaçlı suç örgütüne yönelik yürütülmekte olan soruşturma kapsamında Şüpheliler Soner YALÇIN, Şaban SEVİNÇ, Aslı AYDINTAŞBAŞ, Ruşen ÇAKIR, Yavuz OĞHAN ve Batuhan ÇOLAK’ın üzerilerine atılı Yalan Bilgiyi Alenen Yayma, Suç Örgütüne Yardım Etme suçlarından savunmalarının alınması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne talimat verilmiştir. İfade alma işlemleri Emniyet Müdürlüğü’nde gerçekleşecektir. Kamuoyunun bilgisine duyurulur.”

 

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin