Telefonunuzun pil ömrünü uzatmak elinizde

Cep telefonunuzun şarjı ile ilgili sorun yaşıyorsanız bir şeyleri yanlış yapıyorsunuzdur. Uygulayacağınız basit ve pratik kullanım şekilleriyle telefonunuzun pil ömrünü uzatabilirsiniz. İşe telefonunuzun şarjı tamamen bitmeden fişe takma alışkanlığından vazgeçmeyle başlayın. Pilleri sürekli şarj etmezseniz, cep telefonunuzun pil ömrü daha uzun olacaktır. Aşırı şarjdan korumak için cep telefonunuzu gece boyunca şarjda bırakmayın. Mutlaka gece şarj etmeniz gerekiyorsa alarmınızı 2-3 saat sonraya kurun ve telefonunuzun şarj olup olmadığına bakın. Cep telefonunuzu özellikle geceleri kapatın. Cep telefonunuz uzun süre kullanıldığında piller ısınır. Telefonunuzu belli periyotlarda kapatırsanız piller soğuyacak ve daha uzun süre dayanacaktır. Bluetooth’unuzu sadece gerekli olduğu zamanlarda açın. Bluetooth, sürekli ortamdaki cihazları taradığı için pilinizin hızlı tükenmesine sebep olur.

Açık uygulamalara dikkat edin. Özellikle yeni nesil akıllı telefonlarda, arka planda çalışır halde bırakılan programlar siz fark etmeseniz de pilinizi tüketir. Hızlı internet bağlantısı olan 3G’yi gerektiğinde açın. Kullanmadığınız ya da hızlı internet bağlantısına ihtiyaç duymadığınız zamanlarda kapalı tutun. Geniş ekranlı telefonlarınızın ekran parlaklığını fazla açmayın. Telefonlarınız ‘uyku’ modunda daha az enerji harcar. Telefon ayarlarınızdan ‘uykuya geçme’ süresini mümkün olduğunca kısaltırsanız tasarrufu maksimuma çıkarırsınız.

***

Bilgisayarınızı hızlandırmak için pratik öneriler

Bilgisayarınızı yavaşlatan en yaygın iki sebep vardır. Bunları düzeltmek o kadar da zor değil.

Kayıt hataları: Bir program, oyun ya da dosya yüklediğiniz her sefer, bilgisayarınızın yazılım kaydı bunları yürütebilmek için yeni komutlarla güncelleniyor. Yüklediğiniz bu programı, oyunu ya da dosyayı kaldırdığınızda bu komutlar genellikle bilgisayarınızda kalıyor. Bilgisayarınız yapması gerekenden fazla iş yapıyor ve bu nedenle yavaşlıyor. Bununla mücadele etmenin en iyi yollarından biri Advanced Registry Optimizer olarak isimlendirilen programlardır. Bu programlar kayıt hatalarını tarar, tespit eder ve onarır. Böylece bilgisayarınız ilk aldığınız günkü gibi olur.

Virüsler: Bunlar sizin bilginiz ve izniniz olmadan bilgisayarınıza yüklenen yazılım programlarıdır. Birçok casus yazılım ve virüs, internetten yüklediğiniz dosyalarda ya da e-postalarınızdaki ekli dosyalar aracılığıyla bilgisayarınıza giriyor. Bunlar birçok hesaplama gücünü kuşatıyor ve bilgisayarınız önemli ölçüde yavaşlıyor. Bunu engellemenin en basit kuralı, asla bilmediğiniz ve güvenmediğiniz şirketlerin ücretsiz yazılım programlarını bilgisayarınıza yüklememektir. Her zaman iyi bir antivirüs/ casus yazılım kaldırma yazılımı bulundurun.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin