Ana Sayfa Ekonomi Tayyip Erdoğan: Politika faizinin düşük tutulmasını memnuniyetle karşılıyoruz

Tayyip Erdoğan: Politika faizinin düşük tutulmasını memnuniyetle karşılıyoruz

Recep Tayyip Erdoğan, “Politika faizinin düşük tutulmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Kurdaki yükselişi bahane ederek fahiş fiyat artışı uygulayan fırsatçıların tepelerine bineceğiz.” dedi. Erdoğan, faizin sebep; enflasyonun ise sonuç olduğu iddiasını sürdürdü. Ne yaptıklarını bildiklerini savundu.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

MANDACI İKTİSATÇILARI DİKKATE ALMIYORUZ

  • 596’sı konut, 145’i dükkan olmak üzere toplam 741 bağımsız bölümün yapımını tamamladık. İnşallah bu konut ve dükkanları, 26 Kasım’da vatandaşlarımıza bizzat teslim edeceğiz.
  • Depremin ilk anından itibaren hükümet olarak, tüm imkanlarımızla vatandaşlarımızın imdadına koştuk, var gücümüzle çalıştık.
  • İzmir’de inşaa ettiğimiz konutları 20 yıla yayılan vade ile vatandaşlarımıza takdim edeceğiz.
  • Yatırımı, üretimi, ihracatı bu yüzden teşvik ediyoruz. Felaket tellallarının gürültülerini bunun için dikkate almıyoruz. Mandacı iktisatçıların reçetelerine bunun için itibar etmiyoruz. 

EKONOMİK KURTULUŞ SAVAŞI

  • Ülkemizi eskiden hep yaptıkları gibi denklemin dışına itmek isteyenlerin kur, faiz ve fiyat artışları üzerinden oynadıkları oyunu görüyor, kendi oyun planımızla devam etme irademizi ortaya koyuyoruz. Kurdaki yükselişi bahane ederek hiçbir mantıklı izahı olmayan fahiş fiyat artışları yapan fırsatçılara da göz açtırmayacağız, hepsinin de tepesine tepesine bineceğiz.

BANKALARDA VE YASTIK ALTINDA CİDDİ BİR DÖVİZ VARLIĞI VAR

  • Kurdaki yükselişe bağlı fiyat artışı yatırım, üretim ve istihdamı doğrudan etkilemez. Kurdaki rekabet gücü yatırım, üretim ve istihdamda artışa yol açar.
  • Ülkemizi bunca tuzaktan, badireden nasıl çıkardıysak Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkartacağız.
  • Bugün ülkemizde, geçmişten farklı olarak bireylerin döviz borcu yok. Bankalarda ve yastık altında ciddi bir döviz varlığı vardır. Eskiden hep yaptıkları gibi kur, faiz fiyat artışları üzerinden oynanan oyunu görüyoruz.

FAİZ SEBEP, ENFLASYON SONUÇTUR

  • “Finansal kriz yönetimlerinde birikim ve tecrübe sahibi bir ülke olarak dünyanın içinden geçtiği kritik dönemin açtığı fırsatları değerlendirmekte kararlıyız.”
  • Hep söylüyorum faiz sebeptir enflasyon neticedir. Bu tespitimiz bu güne kadar yaşadığımız derslerden kaynaklanmaktadır. Yeni küresel sisteme arayışları, ülkemizin sahip olduğu altyapı. Böyle bir mücadele için geçmişte olmadığı kadar uygun bir zemin hazırlamaktadır.
  • Bu politikayla biz ne yaptığımızı, niçin yaptığımızı, nasıl yaptığımızı, hangi risklerle karşı karşıya olduğumuzu gayet iyi biliyoruz.

2 YORUMLAR

  1. Sonra
    Ne kadar cok risk güvensizlik varsa o kadar cok Faiz. Tefeci neye göre para verecek? Tefeci Dolarini böyle pahaliya satar.
  2. Abdullah
    "Başkan" ifadesi , havuz medyası tarafından kullanılan bir tanım! "AKP li Cumhurbaşkanı" İfadesi daha yerinde olur diye düşünüyorum...