Netanyahu, BM’de konuştu; çok sayıda heyet salonu terk etti

(Photo by ANGELA WEISS / AFP)

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Cuma günü Birleşmiş Milletler’de kürsüye çıktığında çok sayıda heyet salonu terk etti.

Netanyahu, salonda kalan azınlığa yaptığı açıklamada ülkesinin, Filistinli silahlı grup Hamas’ın “terör makinesinin büyük kısmını ezdiğini” ve işi “mümkün olan en hızlı şekilde bitirmeyi” hedeflediğini söyledi.

Netanyahu ayrıca geçtiğimiz yıl elde ettiklerini öne sürdüğü bir dizi İsrail stratejik zaferini kutladı; bunlar arasında İran’ın nükleer programını hedef almak ve Lübnan’da Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı öldürmek de vardı.

Gazze’de soykırım suçu işlemekle suçlanan İsrail Başbakanı, birçok ülkenin Hamas karşısında geri adım attığını söyledi. Hamas’a silah bırakmaları çağrısında bulundu. Netanyahu rehinelerin hepsini eve getirmeden durmayacaklarını söyledi. Netanyahu, BM’deki konuşmasının Gazze’deki hoparlörlerden rehinelere dinletildiğini söyledi.

Netanyahu, BM konuşmasında Gazze’de “soykırım” yapıldığı iddialarını reddetti, sivilleri uyardıklarını söyledi. İsrail Başbakanı, İsrail eleştirilerinin ‘antisemitik yalanlar’ olduğunu iddia etti.

Netanyahu, Filistin devletine kesin bir dille karşı çıkarak, konuşmayı dinlemeye devam eden delegelere bunun ülkesinin “ulusal intiharı” anlamına geleceğini söyledi.

“İsrail’in boğazımıza bir terör devleti dayatmanıza izin vermeyeceğiz. Düşman medyayla ve İsrail’in kanını isteyen antisemitik kalabalıklarla yüzleşecek cesaretiniz olmadığı için biz ulusal olarak intihar etmeyeceğiz” dedi.

1 Yorum

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin