Huzurevi müdürü yaşlıları dolandırdı; bakanlık soruşturma başlattı

Ankara’daki Elmadağ Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan İlhan Dülkar’ın ölümünün ardından ortaya çıkan banka hareketleri ve para transferleri üzerine soruşturma başlatıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 13 Aralık 2024’te muhakkik görevlendirdiği belirtildi. Dosyada, Dülkar adına kredi çekildiği ve bazı hesaplara para transferi yapıldığı iddiaları yer alıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki soruşturmanın sürdüğü, henüz açılmış bir dava bulunmadığı bildirildi.

Ankara’da bir huzurevinde yaşandığı iddia edilen mali usulsüzlükler, İlhan Dülkar’ın ölümünün ardından gündeme geldi. Halk TV’den İsmail Saymaz’ın yazısına göre geçirdiği trafik kazası sonrası felç kalan ve yüzde 94 engelli hale gelen Dülkar, ailesi tarafından Elmadağ Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirildi. Ailenin aktardığına göre Dülkar, ölümünden kısa süre önce yaptığı telefon görüşmesinde dolandırıldığını söyledi. Dülkar, 2 Kasım 2024’te hayatını kaybetti.

Vefatın ardından bankaya başvuran eşi Sultan Dülkar, İlhan Dülkar adına dört farklı bankadan kredi çekildiğini ve yaklaşık 100 bin lira borç oluştuğunu öğrendi. Kredilerin elektronik bankacılık üzerinden çekildiği, Dülkar’ın ise tuşlu telefon kullandığı belirtildi. İddialara göre hesaplardan çekilen parayla önce akıllı telefon satın alındı, ardından hesaplar boşaltıldı. Ailenin borcu kapatmak için 5 bin 500 Euro ve 150 bin lira ödeme yaptığı aktarıldı.

Dosyada para transferleri de yer aldı. Yapılan incelemelerde Osman Kaya’nın hesabına 41 bin 600 lira, kurum çalışanı A.Ö.’nün hesabına 4 bin lira gönderildiği, ayrıca 76 bin lira tutarında altın alımı yapıldığı belirtildi. Aile, ölümün ardından kendilerine herhangi bir kıymetli eşya teslim edilmediğini, altınlarla ilgili sorulara ise “ölmeden önce bozdurdu” yanıtı verildiğini aktardı.

İddialar kapsamında adı geçen Osman Kaya’nın, Elmadağ Huzurevi’nde sosyal çalışmacı olarak görev yaptığı, daha sonra kuruma vekaleten müdür olarak atandığı öne sürüldü. Kurumda yaşlılara yönelik mobbing uygulandığı, satın alma süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı, hayatını kaybeden kişilerin paralarının sahte faturalarla harcanmış gibi gösterildiği ve bazı yaşlıların hesaplarının kullanıldığı iddiaları da dosyaya girdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 13 Aralık 2024’te inceleme başlattığı, banka dekontlarına ulaşıldığı ve İlhan Dülkar’ın hesabından Osman Kaya’ya para transferlerinin tespit edildiği belirtildi. Sultan Dülkar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak şikayetçi oldu. Dosyada en az altı ailenin benzer iddialarla başvurduğu, Osman Kaya’nın Kasım 2025’te görevden alındığı ancak başka bir bakım merkezinde sosyal çalışmacı olarak görevine devam ettiği aktarıldı.

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin