Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 20-21 Eylül’de yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul öncesi, seçim çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. TRT Spor’a konuk olan Ali Koç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bu sene şampiyon olacak kadro kurduklarını iddia eden Ali Koç, “7 senede geldiğimiz noktada daha tecrübeli ve Avrupa’da bağlantıları olan bir durumdayız. Hiç olmadığı kadar tecrübeliyiz. İmkanlarımızda rahatlamalar oldu. Kameni’lerden Ederson’lara geldik. Kadro değerimiz; 70 milyondan, 315 milyon Euro’ya geldi. Fenerbahçe’nin bu sezon şampiyon olacağına söz veriyorum. Çünkü ilk defa, ‘Fenerbahçe şampiyon yapılacak’ söylemleriyle lige başlamadık. Bu kurduğumuz kadroyu herkes şampiyon yapar. Bu kadroyla söz vermek kolay yani.” ifadelerini kullandı.
Jose Mourinho ile yolların ayrılması konusunda da konuşan Ali Koç, şunları söyledi:
- Jose Mourinho’yu transfer ederken, ‘Sen bizi ikinci senede şampiyon yapabilirsin ama birinci senede olmamamız için bir neden yok’ dedim. Bu ayrılık benim için de zordu. Çünkü adam ailemizden biri gibiydi. Türkiye’de şampiyon olacaksan dominant oyun oynaman lazım.
- Biz, Mourinho’yu getirirken defansif oynattığını zaten biliyorduk. Birinci sınıf yardımcılar da getirdik yanına. Feyenoord’u 5-2 yendik ama 2-1’ken başka yere de gidebilirdi maç. Herkes Benfica’ya elenebilir ama oyun olarak böyle elenemez. Yollarımızı ayırma sebebimiz basın toplantısı değil.
- Londra’ya Mourinho’nun yanında yeni sezon planlaması için gittim. Bu ayrılık, benim için manevi açıdan da zordu. Yollarımızı ayırma nedenimiz, şampiyonluk ışığının azaldığını değerlendirmemizdi.
- Jose Mourinho’nun profesyonelliğiyle, yaptığı işlerle söyleyecek hiçbir şey yok. Mourinho’nun bir numaralı arzusu Skriniar’dı. Duran ve Brown’ı onun desteği ve arzusu sayesinde aldık. Hoca ‘Benim kaptanım Skriniar ve kaptan kampın başında takımda olmalı’ dedi. Ama kapıyı 20 milyon Euro’dan açtılar, biz 6 milyon Euro’ya aldık.
- Ağustosa bıraksaydık bonservissiz de alabilirdi. Kerem Aktürkoğlu özel nedenlerden Türkiye’ye dönmek istiyordu. Kerem Aktürkoğlu’nu Mourinho da dahil hepimiz istiyorduk. Neden? Çünkü winner ve istikrarlı. Üstüne koya koya devam ediyor.
- James Ward Prowse listemizdeydi. Edson olunca Mourinho onu daha çok istedi. Shakhtar’daki Kevin’i çok istedik oynatmasınlar diye. 20-25 milyona bitirebilirdik ama 40 milyon Euro’ya Fulham’a gitti.
Ali Koç, kaybetmesi durumanda şahsi desteğinin devam etmeyeceğini belirtti: “Sadettin Saran’a kaybedersem, sponsorluk desteklerim süresi bitene kadar devam eder. Onun dışında şahsi olarak desteğim devam etmeyecek. Ancak sponsorluk anlaşmaları var ve anlaşma süresince bunlar devam edecek. Çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını vermek de bu noktada olmaz. Bu konuyu konuşmaktan hoşlanmıyorum.”
Hakan Çalhanoğlu açıklaması
Ali Koç, Hakan Çalhanoğlu transferiyle ilgili de açıklamalarda bulundu: “İki eski futbolcu, mevcut hoca ve duayen birisi bana telefon ettiler. Dediler ki ‘Hakan Çalhanoğlu müsait ve sizin de ihtiyacınız olduğu bir profil’. Ben de, ‘Hakan Galatasaraylı neden Fenerbahçe’ye gelsin’ dedim. Bana Hakan’ın Fenerbahçe’ye gelmesinin mümkün olduğunu söyledi. Ben de sordum, ‘Sen Galatasaraylısın gelmek istiyor musun Fenerbahçe’ye’ dedim. Kabul etti, menajerinin numarasını verdi. Hakan Çalhanoğlu’na, ‘Başka bir şeyler söyledin mi yoksa benim açıklama yapmam lazım’ dedim. O da yapmadığını söyledi ben de açıklama yapmadım. Ben transferin olacağına inanmıyordum.”
Uğurcan’ı bu şartlarda alsak, mahvolmuştuk!
“Biz Uğurcan’ı bu şartlarda alsaydık mahvolmuştuk. Donnarruma’ya 35 milyon euro verildiği bir yerde bu rakamlar dikkat çeken rakamlar. Galatasaray’ın transferleri hakkında konuşmak benim haddim değil ama işin medya tarafını konuşuyorum ben.”