Avukat Turanlı bu video üzerinde yaşananları özetledi: “Cemaate neden zulüm yapıldığını daha nasıl anlatsın”

17-25 Aralık Operasyonları’nı yapan polislerin avukatı Ömer Turanlı ‘Cemaate neden zulüm yapıldığı’ Aralık 2015’te CHP Milletvekili Barış Yarkadaş’ın katıldığı bir programda yaptığı açıklamalar üzerinden anlattı.

Turanlı, “Cemaate neden zulum yapıldığını, Akp ile Ergenekon ortaklığını ve ortaklığa nelerin sebep olduğunu daha nasıl anlatsın. Zalimler yargınin soğuk yüzünü mutlaka tadacak ve hesap verecek, zulme sessiz kalanlar da ölene kadar haysiyetten yoksun anilacak…” diyerek videoyu paylaştı.

Videoda Halk TV’de canlı yayınlanan “Zamanın Ruhu” adlı programa katılan Barış Yarkadaş, konuya dair şunları söylüyor.

“Tayyip Erdoğan 17-25 Aralık dosyalarının kapatılması, askerin arkasında durması karşısında Kürt politikasında değişikliğe gitmiştir. Burada bir takas yapılmıştır. İlişkinin başı oraya dayanır. Yalçın Küçük’lerin falan cezaevinden serbest bırakılması da, Tayyip Erdoğan’la yapılan anlaşmanın, uzlaşmanın sonucudur. Bir teslimiyet anlaşmasıdır o.”

“Onlar Ergenekon tutuklularını bırakmıştır, bunun karşılığında Fethullah Gülen operasyonuna destek verilmesi için söz alınmıştır. Karşılığında da Kürt meselesinin değiştirilmesi ve 17-25 Aralık dosyalarının üzerinin örtülmesi konusunda uzlaşılmıştır. Bugün o konsept geldi, ‘Kürtleri sopayla dövme, terbiye etme’ anlayışına dayandı.”

İşte o video;

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin