Yasa 1 Ağustos’ta yürürlüğe girdi: Almanya her ay, mülteci statüsü alamayan bin kişiye aile birleşimi hakkı verecek

Almanya ülkede ‘ne ilticacı ne de mülteci statüsü’ alabilmiş ikincil koruma statüsündeki yabancılar için yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi. 1 Ağustos’tan itibaren Almanya’da olan ve ülkelerinin ciddi bir sorun yaşadığına inanılan kişilerin yakınları, ülkelerindeki Almanya Büyükelçiliği’ne giderek aile birleşimi için başvurabilecek. Her ay bin kişi bu yolla aile birleşimi ile Almanya’ya kabul edilecek.

Şu ana kadar Almanya’da “birincil koruma” sağlanan ve üç yıla kadar oturum vizesi alan mülteciler ailelerini Almanya’ya getirebiliyordu.

‘Aile Birleşiminin Yeniden Düzenlenmesi’yle ilgili kanunun yürürlüğe girmesiyle 1 Ağustos 2018’den itibaren ikincil koruma statüsündeki kişilerde aile birleşimi için başvuru yapması mümkün oldu. Yeni yasayla başvuru sahiplerinin eşleri, küçük çocukları, ebeveynleri ve ebeveynlerine katılmak isteyen bekar çocuklar bu durumdan yararlanabilecek. Ülkelerindeki Almanya’nın diplomatik misyonlarına gidecek olan bu kişiler başvuru yapacak.

Almanya’dan göçmenlik yetkililerinin gönderdiği bilgilerle bu kişilerin seçimleri yapılacak.

Seçim kararında, çocukların çıkarları ve entegrasyon yönlerine özel önem verilecek.

İl ay içinde gerçekleşmeyen aile birleşimi başvuruları gelecek ayın incelemesine dahil edilecek.

Almanya Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer durumu şöyle açıklıyor: “Yeni düzenleme, toplumumuzun, insanlığın ve güvenliğin bütünleştirici gücü arasında dengeli bir denge kuruyor.

Almanya’da hükümet, sığınmacı krizine karşı aldığı önlemler çerçevesinde oturma izni hakkında yaptığı değişiklikle, ikincil derecede koruma hakkı verilen sığınmacıların iki yıl süreyle aile bireylerini Almanya’ya getirmelerini sınırlamıştı. Sınırlama, Mart 2018’de sona ermişti.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin