Türkiye’den gönderilen uydurma belgelerle Sudan’da Türk işadamına gözaltı!

15 Temmuz sonrası ma varlığına hukuksuz birşekilde el konulan ve fabrikalarının bulunduğu Sudan’a gitmek zorunda kalan işadamı Memduh Çıkmaz, Türkiye’nin yoğun baskısı nedeniyle gözaltına alındı. Sudan’daki fabrikaları bulunduğu illerde vergi rekortmeni olan Çıkmaz’ın 6 Eylül’den beri gözaltında olduğu öğrenildi.

Türkiye’nin iki yıldır süren baskılarının Sudanlı yetkililer tarafından Memduh Çıkmaz’a iletildiği, Sudanlı yetkililerin kendisini incelediklerini ancak hiçbir sorun bulunmadığını belirttikleri öğrenildi. Çıkmaz’ın Sudanlı yetkililere “Sizi sıkıntıya sokacaksam fabrikayı kapatıp gideyim” dediği ancak Sudanlı yetkililerin hiçbir olumsuzluk bulunmadığı, yatırımlarına devam etmesinin istediği belirtiliyor.

FABRİKASI ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

Aktifhaber.com’un haberine göre, Memduh Çıkmaz’ın fabrikasının defalarca “örnek yatırım” olarak, Sudan’a yatırım yapmak isteyen işadamlarına bizzat Sudanlı yetkililer tarafından gezdirildiği ve fabrikanın bulunduğu şehire en çok katkısı olan kuruluş olduğu ifade ediliyor.

ÇAĞRILINCA KENDİ GİTTİ

Türkiye’nin baskılarının son dönemde iyice artığı öğrenilirken, Sudanlı güvenlik görevlilerinin Memduh Çıkmaz’ı çağırdıkları, kendisinin bizzat istenilen yere gittiği ardından ise gözaltına alındığı ifade ediliyor.

Eşi ve iki çocuğu, Türkiye’de ve Sudan’da hiçbir suça bulaşmayan Memduh Çıkmaz’ın bir an önce serbest bırakılmasını istiyorlar.

Memduh Çıkmaz’ın Türkiye’ye iade edilmesi durumunda adil yargılanmayıp işkence göreceğinin net olduğunu belirten ailesi, uluslar arası kuruluşları da yardıma çağırdı.

Memduh Çıkmaz’ın vücudunda protein sorunu bulunduğu, hazır gıda, et ve benzeri şeyler yiyemediği, diyetine uyulmadığı taktirde ağır sağlık sorunları yaşayacağı belirtiliyor.

Hartum’da gözaltına alınan Çıkmaz’ın ailesiyle ve avukatlarıyla görüştürülmediği belirtiliyor. Evli ve iki çocuk sahibi olan Çıkmaz’ın ağır hastalıkları bulunması nedeniyle ailesi hayatından da endişe ediyor.

Memduh Çıkmaz vergi rekortmeni olduğunda ödülünü dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün elinden almıştı. Soldan ikinci

TÜRKİYE İDDİANAMEYİ ÇEVİRİP GÖNDERMİŞ

Çıkmaz’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi hakkındaki 500 sayfalık iddianamenin Arapça ve İngilizce’ye çevrilerek Sudan’a gönderildiği belirtiliyor. Edinilen bilgiye göre Avrupa ve Batı ülkeleri hariç, diğer ülkelere benzer biçimde iddianamelerin çevrilerek gönderildi.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin