Güvenliğiniz için Twitter’da bunlara dikkat edin

Kamu Güvenliği uzmanı Doç. Dr. Selçuk Atak, sosyal medya hesabından ‘Twitter’ı daha güvenli nasıl kullanırız? sorusunun cevabını verdi.

Twitter’ın birebir iletişim yeri olmadığını, toplumsal farkındalık oluşturma, haber ve duyuru yeri olduğunu vurgulayan Atak, “Tüm bu nedenlerle, twitterdan tanıştığınız kişilere asla güvenmeyin, isim vermeyin, telefon vermeyin, email vermeyin, email atmayın, buluşmayın, GÜVENMEYİN!” dedi.

İşte o paylaşımlar;

“Twitter güvenliği ile ilgili bir bilgisel yazacağım.”

1- Twitter birebir iletişim yeri değildir. Bir toplumsal farkındalık oluşturma, haber, duyuru yeridir.

2- Bu nedenle, birebir iletişim için tercih etmeyiniz. DM iyi ve güvenli bir iletişim değildir. Çünkü twitter bunun için kurulmamıştır. Güvenli değildir.

3- Hiçbir şekilde hiçbir hesaba %100 güvenmeyin. Size özel mesaj atan kişi, dostunuzun ismi ve resmiyle açılmış bir çakma hesap olabilir ya da dostunuzun hesabı çalınmış olabilir.

4- Twitter hesabında email adresi yazana hiç güvenmeyin! Bu hesaplar istihbari amaçla açılmış;insanların bilgi, belge göndermelerini amaçlayan, sizin konum ve yer bilgisi, ip adresinizi rahatlıkla ele geçirebilecek hesaplardır.

5- Size özel mesajdan email adresi veren kişiye email atarsanız, “email header” email başlığından ip, yer, konum, kurum tespiti yapabilir.

6- Email atarsanız başka ne olur? Email şifrenizi kırmaya çalışıp, hesabınızı da ele geçirebilirler.

7- Tüm bu nedenlerle, twitterdan tanıştığınız kişilere asla güvenmeyin, isim vermeyin, telefon vermeyin, email vermeyin, email atmayın, buluşmayın, GÜVENMEYİN!

8- Twitterdan yönlendirilen web adresine ve DM den gelen web adreslerine de kuşkuyla yaklaşın. Çünkü yönlendirilen web adreslerinde de “cache” çerez kullanımına izin vermeniz durumunda siber sorunlarla karşılaşılabiliyor.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin