Amerika’dan ardı ardına açıklamalar; Türkiye, Trump’ın kararlılığını test etmemeli

Türkiye ABD arasındaki Rahip Andrew Brunson  krizinde Amerika’dan yeni açıklama geldi. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, “Türkiye, Trump’ın kararlılığını test etmemeli” dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, sosyal medya hesabından “Rahip Brunson, masum bir adam, adalet onun serbest bırakılmasını istiyor. Türkiye, Trump’ın kararlılığını test etmemeli” mesajını paylaştı.

‘BRUNSON SERBEST BIRAKILSA DAHİ EK VERGİLER SÜRECEK’

Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, yaptığı açıklamada ” Türkiye ‘nin vergi kararı üzücü ve yanlış yöne giden bir adım. Erdoğan ve Türkiye, Rahip Brunson’a çok haksız davrandı. Brunson serbest bırakılsa bile vergiler indirilmeyecek ” dedi.

Sanders, Türkiye’nin bazı ABD ürünlerine yönelik ek vergi kararı hakkında açıklama yaptı. Sanders, “Türkiye’nin ek ithalat vergileri üzücü. Yanlış yönde atılmış bir adım. Bizimki ulusal güvenlik nedeniyle atılmış bir şey, onların vergileri ise bize cevap. Desteklemiyoruz” diye konuştu.

Sözcü Sanders,  TL’nin dolar karşısındaki değer kaybına ilişkin bir soruya ise,“ Türkiye’deki ekonomik durumu ve liradaki düşüşü yakından takip ediyoruz. Bu uzun süredir devam eden bir sürecin sonucu. Amerika’nın attığı adımların bir sonucu değil” yanıtını verdi.

Sanders ayrıca, ” Türkiye’ye uygulanan çelik gümrük tarifesi güvenlik gerekçeleriyle alındı. Bu nedenle Rahip Brunson’un durumuyla ilgili değil” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sanders, Rahip Brunson’un serbest bırakılması halinde yaptırımların kısmen kaldırılabileceği açıklamasını yaptı.

SÖZCÜ NAUERT: HAYAL KIRIKLIĞI DUYDUK

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert ise Pastör Brunson’ın avukatı tarafından mahkemeye yapılan başvurunun reddedilmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Nauert  ” Brunson’ın başvurusunun mahkeme tarafından reddedilmesinden hayal kırıklığı duyduk. Rahip Türkiye’de gereğinden fazla tutuldu” dedi.

 

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin