’96 ton altın gömüldü’ diyerek el koydukları Akın İpek’in otelinden altın çıkmadı

Cadı avı çerçevesinde hakkında tutuklama kararı verilen işadamı Akın İpek’in, TMSF’nin gaspettiği Muğla’nın Marmaris İlçesi’ndeki Peninsula Oteli’nde 96 ton altın gömülü iddiaları üzerine 6 aydır süren kazı çalışmaları sona erdi.  Otel ve çevresinde altın bulunmadığı belirtildi. TMSF, ‘altın gömülü’ iddiasını ortaya atan otelin eski genel müdürü Adem Erdagöz hakkında ‘zimmetine para geçirmek’ suçundan suç duyurusunda bulundu.

7 yıldızlı Peninsula Otel’e, kayyım tarafından 9 Aralık 2015 yılında Genel Müdür olarak A.E. atandı. Kayyım, kısa süre sonra A.E.’nin işine son verdi. A.E., Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazdı ve otel arazisinde 96 ton altın gömülü olduğunu iddia etti. A.E. “Piyasa değeri 13 milyar lira olan altının bulunması kayyum tarafından engelleniyor. Bu konuda yapılmış sismik raporlar var. Altınlar yurtdışına kaçırılmak isteniyor. Bana da susmam için 5 milyon dolar rüşvet teklif edildi. Bu teklifi reddettiğim için işime son verildi” iddiasında bulundu.

İddialar üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Ankara Hacettepe Üniversitesi’nden bir Profesör ve Maden Tetik Arama Genel Müdürlüğü’nden 12 olmak üzere toplam 13 uzman otele geldi. Marmaris İlçe Jandarma ekipleri ve Ankara’dan gelen özel güvenlik görevlileri denetiminde 13 uzman, 19 noktada inceleme yaparak 40 metre derinlikte kazılar gerçekleştirdi. Belli aralıklarla yapılan kazı çalışmaları geçen hafta Cuma günü sona erdi. Tutulan tutanaklarla E.A.’nın iddia ettiği altınlara rastlanılmadı.

TMSF ise, eski Genel Müdür A.E. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. TMSF, savcılığa yaptığı suç duyurusunda eski Genel Müdür Erdagöz’ün, ‘Belirli aralıklarla otelin gelirinden yaklaşık 150 bin lirayı zimmetine geçirdiği ve akrabalarını kayıt dışı olarak konaklatarak görevi kötüye kullandığı’ iddialarına yer verdi.

AKIN İPEK KAMUOYUNA AÇIKLAMIŞTI

Akın İpek, gruba AKP iktidarının gönderdiği kayyımın atadığı müdürün hırsızlık yaptığını, hakkında arama kararı verildiği için ortadan kaybolduğunu 6 Kasım’da Twitter hesabundan kamuoyuna duyurmuştu.  ‘Artık kayyım dönemi soruşturuluyor. İlk yolsuzluğu da tespit etmişler. Kayyımın atadığı müdür hırsızlık yapmış. Hem de ne hırsızlık. Adam kayıp, aranıyor.’ diye yazmıştı.

Son 3 yılda 30 yıl yaşlandığını, ancak bunun sebebinin kendi yaşadıkları değil şahit olduğu olaylar olduğunu belirten Akın İpek, şunları kaleme almuştı: ‘Bir gece yarısı kardeşimi evinde otururken gelip aldılar. Hayatında karakol görmemiş adamı çoluğundan çocuğundan ayırıp hapse attılar. Ertesi gün havuz medyası kaçarken yakalandı diye iftira attı. Avukatın yaptığı AİHM başvurursınu da vatan hainliği diye yazmışlar. 7 aydır hapiste. Tek suç yok. İtiraz edecek makamda yok.’

‘Hayal mahsulü, deli saçması iddialara’ verdiği iki klasör cevabın okunmadığına işaret eden Akın İpek, soruşturulmuş ve birşey bulunamayan iddiaların tekrar edildiğini kaydetmişti.

 

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin